1.7/5 - (30 امتیاز)

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کسانی که در شهری دور از محل زندگیشان، برای تحصیل در دانشگاه قبول می‌شوند، زندگی در خوابگاه دانشجویی است. حتی برخی افراد به اندازه‌ای از اسکان در چنین فضایی وحشت دارند که از همان بدو ورود به دانشگاه، به دنبال اجاره خانه‌های مجردی هستند؛ در صورتی که از نظر ما لزومی برای این کار وجود ندارد. تجربه زندگی در خوابگاه‌ها می‌تواند به‌قدری شیرین و به‌یادماندنی باشد که تا سال‌ها از این دوران به عنوان بهترین روز و شب‌های زندگیتان یاد کنید؛ البته به شرطی که فوت و فن‌های زندگی در خوابگاه را بدانید. در این مقاله جامع و کاربردی به این موضوع مهم و پاسخ همه پرسش‌های احتمالی شما می‌پردازیم. تا انتها همراه ما باشید.

مزایای زندگی در خوابگاه دانشجویی را می‌شناسید؟

اولین مزیت زندگی در خوابگاه دانشجویی نسبت به اجاره خانه مجردی این است که با هزینه به مراتب کمتری می‌توانید در شهر محل تحصیل ساکن شده و از امکانات رفاهی آن بهره‌مند شوید. بنابراین با توجه به کاهش هزینه‌ها، راحت‌تر می‌توانید پولتان را صرف خرید کتاب دانشگاهی کنید. مزیت دوم، شب‌نشینی‌های خاطره‌انگیزی است که در طول زندگی در خوابگاه دانشجویی با هم سن و سالانتان تجربه می‌کنید و می‌توانید در کنار درس خواندن، تفریحاتی مانند بازی‌های رومیزی و تماشای فیلم و سریال داشته باشید.

علاوه‌بر این موارد، در خوابگاه دانشجویی یاد می‌گیرید که همه کارهای شخصیتان اعم از شست‌وشوی ظروف و لباس‌ها، تخلیه زباله‌های اتاق، جاروکشیدن و خرید مواد غذایی را خودتان انجام دهید و این استقلال، حس بی‌نظیر و اعتماد به نفس بالایی به شما می‌دهد. البته تمیزکردن دستشویی و حمام به عهده شما نیست و هیچ نگرانی در این باره نداشته باشید. معمولا روزانه (در برخی موارد به جز روزهای جمعه) خدمتکارهای عزیز خوابگاه همه جا شامل راهروها، آشپزخانه، حمام و دستشویی را تمیز و ضدعفونی می‌کنند.

مزیت دیگر اینکه با زندگی در خوابگاه دانشجویی دیگر دغدغه‌ای بابت روزهای سخت یا دوران بیماریتان نخواهید داشت؛ همیشه دوستانی در اطراف شما هستند که وجودشان قوت قلب شما در چنین روزهایی باشد. ضمن اینکه زندگی در کنار دوستانی از شهرهای مختلف و با فرهنگ‌های متفاوت، سازگاری و ظرفیت شما را در پذیرش دیگران با هر نوع فکر و سلیقه و اعتقادی افزایش می‌دهد.

آشنایی با افراد مختلف، از مزیت های زندگی در خوابگاه دانشجویی

مشکلات زندگی در خوابگاه دانشجویی را هم بدانید!

با وجود همه مزایای فوق، زندگی در خوابگاه دانشجویی دردسرهای خاص خودش را دارد. برای مثال در انواع خوابگاه‌ها، حریم خصوصی چندان معنایی ندارد و نمی‌توانید فرصت زیادی برای تنهاشدن پیدا کنید. اگر فرد درون‌گرایی هستید یا به هر حال ترجیح می‌دهید در ساعاتی از روز تنها باشید، توصیه می‌کنیم هنگام اسکان در اتاق پرده‌ای به همراه داشته باشید و جلوی تخت‌تان آویزان کنید. به این ترتیب، می‌توانید حریم خصوصی کوچکی برای خودتان بسازید.

علاوه‌بر این، هم‌اتاقی‌شدن با افرادی که فرهنگ‌ها و احتمالا عقاید متفاوتی با شما دارند، خالی از عیب و ایراد نیست. هم‌نشینی با افراد دیگر ممکن است به مرور خلقیات و طرز فکر شما را تغییر دهد و به همین دلیل، باید مراقب باشید که با چه کسانی وارد دوستی‌های صمیمی و پایدار می‌شوید.

یکی دیگر از مشکلات زندگی در خوابگاه، مربوط به وعده‌های غذایی است که بعضا کیفیت پایینی دارند یا ممکن است باب میل شما نباشند. البته در برخی از خوابگاه‌ها، در هر وعده از بین دو مدل غذا حق انتخاب دارید و می‌توانید غذایی را که بیشتر دوست دارید، انتخاب کنید.

مشکل عمده دیگری که بسیاری از دانشجویان ساکن خوابگاه با آن مواجه می‌شوند، کمبود فضاست. به همین دلیل نباید در اولین روز اسکان وسایل زیادی با خودتان به همراه ببرید و حتی الامکان از چیزهایی استفاده کنید که فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند. برای مثال پیشنهاد می‌کنیم به جای خرید کتاب، نسخه‌های ایبوک یا کتاب‌های الکترونیک را بخرید. ضمن اینکه اگر به دنبال خرید کتاب دانشگاهی با تخفیف هستید، ایبوک‌ها گزینه مقرون به صرفه‌تری هستند.

خرید کتاب الکترونیکی برای کاهش هزینه های زندگی دانشجویی

قوانین خوابگاه‌های دانشجویی که قبل از ورود باید بدانید

معمولا قوانین خوابگاه دولتی چندان تفاوتی با هم ندارند و بین خوابگاه‌های مختلف مشترک هستند. به همراه داشتن وسایل الکترونیکی مانند لپ‌تاپ و گوشی در خوابگاه مجاز است و حتی در بعضی از خوابگاه‌ها می‌توانید وسایلی مانند چای ساز و زودپز ببرید. البته قبل از حمل این لوازم، از مسئولان یا سرپرست خوابگاه اجازه بگیرید. براساس قوانین خوابگاه پسرانه و دخترانه سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی در اتاق‌ها و محوطه خوابگاه ممنوع است و در صورت مشاهده، ممکن است شما را به کمیته انضباطی بفرستند.

اکثر خوابگاه‌ها قوانین ورود و خروج دارند و معمولا این مورد در قوانین خوابگاه دولتی دخترانه بیشتر به چشم می‌خورد. شما مجازید فقط تا ساعت خاصی (مثلا 10 شب) از خوابگاه خارج شوید و همچنین باید حداکثر تا ساعت تعیین شده‌ای (برای مثال 11 شب) به خوابگاه برگردید که البته با حضور اعضای درجه یک خانواده این محدودیت برداشته می‌شود. علاوه‌بر این، صبح‌ها زودتر از ساعت معینی (مثلا ساعت 6 صبح) نمی‌توانید از خوابگاه خارج شوید و در صورت لزوم، باید دلیل قانع کننده‌‌ای برای خروج از خوابگاه (برای مثال داشتن بلیط به شهر محل زندگی و نشان دادن آن به سرپرستی) داشته باشید. در برخی موارد در قوانین خوابگاه خودگردان محدودیت‌های ساعتی وجود ندارد.

یکی دیگر از قوانین خوابگاه‌های دانشجویی این است که باید هنگام ورود و خروج کارت دانشجوییتان را به‌همراه داشته باشید. همچنین نباید در اتاق، اشیا و لوازم عمومی خوابگاه را نگهداری کنید و در صورت سکونت در خوابگاه مجردی نمی‌توانید در اتاق غذا بپزید. نگهداری و استفاده از ابزار غیرقانونی مانند اسلحه سرد و گرم ممنوع بوده و رعایت سکوت عمومی در ساعاتی از شبانه روز الزامی است. امکان تغییر اتاق نیز با هماهنگی مسئولان خوابگاه وجود دارد. همچنین امکان ارسال بسته پستی به آدرس خوابگاه وجود دارد؛ اما بهتر است به همان دلایل کمبود فضا به جای سفارش کتاب‌های کاغذی خرید کتاب دانشگاهی به صورت pdf را در اولویت قرار دهید.

آشنایی با قوانین ساعت تردد در خوابگاه های دانشجویی

پاسخ به سوالات رایج درباره زندگی در خوابگاه دانشجویی

در این بخش به پاسخ سوال‌های پرتکراری می‌پردازیم که احتمالا قبل از ورود به خوابگاه برای شما هم پیش آمده باشد. به طور کلی توصیه می‌کنیم چندان نسبت به زندگی در خوابگاه دانشجویی حساس و مضطرب نشوید و با کرایه کتاب مدیریت استرس و مطالعه آن خودتان را برای روزهای شیرین و نسبتا سخت پیش رو آماده کنید.

خوابگاه ها چه امکاناتی دارند؟

امکانات خوابگاه، تابع شرایط و بودجه دانشگاه است. معمولا خوابگاه‌های دانشجویی در هر اتاق 4 نفره، دو تخت دو طبقه، یک یخچال، 4 میز تحریر و صندلی، 4 قفسه، 4 کمد، سیستم گرمایشی (شوفاژ) و سرمایشی (کولر) دارند. در هر ساختمان چند آشپزخانه، دستشویی و حمام وجود دارد که باید مشترک با بقیه استفاده کنید. بعضی از خوابگاه‌ها سالن تلویزیون، سالن مطالعه یا کتابخانه، سوپرمارکت، سلف غذاخوری، انتشارات، رخت‌شور خانه و حتی سالن ورزشی دارند.

آیا خوابگاه تلویزیون دارد؟

همان طور که در بخش قبل توضیح دادیم، وجود تلویزیون به خوابگاه خود شما بستگی دارد. در بعضی از خوابگاه‌ها به ازای هر طبقه از ساختمان یک اتاق و گاهی به ازای هر ساختمانی یک اتاق دارای تلویزیون وجود دارد. معمولا اندازه این اتاق‌ها بزرگ‌تر از اتاق‌هایی است که دانشجویان در آن‌ها ساکن می‌شوند و همه باید مشترکا از تلویزیون خوابگاه استفاده کنند. به همین دلیل ممکن است بر سر شبکه موردنظرتان با بقیه چالش داشته باشید. اما اگر می‌خواهید همیشه پیروز این میدان باشید، ما به شما خرید نسخه ایبوک کتاب هنر متقاعد کردن دیگران را پیشنهاد می‌کنیم! تهیه و مطالعه این کتاب می‌تواند در بسیاری از موقعیت‌های خوابگاهی برای دانشجویان زیرک‌تر، مفید و کاربردی باشد.

اتاق‌های تلویزیون به‌ویژه در ایام امتحانات و زمانی که می‌خواهید شب‌های امتحان را با هم‌کلاسی‌هایتان (که لزوما هم‌اتاقتان نیستند) سپری کنید، محل مناسبی برای درس خواندن‌های دورهمی هستند. علاوه‌بر این، تماشای دسته‌جمعی مسابقات فوتبال و والیبال در اتاق تلویزیون خوابگاه دانشجویی حال و هوای غیرقابل وصفی دارد.

آیا خوابگاه روزانه هزینه دارد؟

حتی اگر دانشجوی روزانه باشید، بابت اسکان در خوابگاه‌های دانشجویی باید هزینه‌ای بپردازید. اما مبلغ آن به مراتب کمتر از این است که خانه اجاره کنید. هزینه اسکان در خوابگاه را باید به ازای هر ترم سکونت و در ابتدای ترم پرداخت کنید.

خرید و کرایه کتاب مدیریت مالی

آیا خوابگاه لباسشویی دارد؟

به امکانات خوابگاه خودتان بستگی دارد. در بعضی از خوابگاه‌ها اتاقی به نام رخت‌شور خانه با تعدادی ماشین لباسشویی وجود دارد که همه مشترکا و با دریافت نوبت از آن‌ها استفاده می‌کنند.

آیا در خوابگاه غذا می‌دهند؟

بعضی از خوابگاه‌های دانشجویی در فضای دانشگاه و بعضی دیگر دور از دانشگاه و در محلی دیگر ساخته می‌شوند. اگر در خوابگاهی زندگی می‌کنید که در فضای دانشگاه وجود دارد، باید ناهار و شام را از سلف دانشگاه بگیرید؛ در غیر این صورت خود خوابگاه‌ها سلف دارند یا غذا را از بیرون خوابگاه برای شما تهیه می‌کنند. معمولا باید غذا را از همان سامانه‌ای که غذای دانشگاه را رزرو می‌کنید، انتخاب کنید.

آیا شبانه خوابگاه دارد؟

خوابگاه داشتن یا نداشتن دانشجویان شبانه و حتی روزانه در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده است. بنابراین حتما هنگام انتخاب دانشگاه و شهر محل تحصیل از وجود خوابگاه مطمئن شوید. اکثرا به دانشجویان شبانه خوابگاه تعلق نمی‌گیرد. اگر دانشجوی شبانه‌ای هستید و در شهری غیر از محل سکونت درس می‌خوانید، به دنبال خوابگاه خودگردان باشید. از این بهتر، امکان «اسکان در قبال کار دانشجویی» است که برخی دانشگاه‌ها برای سکونت دانشجوهای شبانه فراهم می‌کنند.

روش دریافت خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان غیر بومی

آیا دانشگاه آزاد خوابگاه دارد؟

اکثر دانشگاه‌های آزاد خوابگاه ندارند و باید در خوابگاه‌های خودگردان ساکن شوید.

خرید ایبوک کتاب‌های دانشگاهی؛ جایگزینی ایده‌آل برای فضای محدود خوابگاه!

در این مقاله هرآنچه را که لازم است قبل از ورود و زندگی در خوابگاه دانشجویی بدانید، در اختیار شما قرار دادیم. مهم‌ترین نکته هنگام اسکان، این است که شما در خوابگاه فضای چندانی برای وسایلتان نخواهید داشت و باید از قبل به فکر چاره باشید تا با کمبود جا مواجه نشوید.

یکی از بهترین راه حل‌ها هنگام زندگی در خوابگاه دانشجویی، خرید ایبوک یا کتاب‌های الکترونیکی به جای نسخه کاغذی است. شما می‌توانید انواع کتاب‌های دانشگاهی در زمینه رشته‌های مختلف را از فروشگاه مای بوکت تهیه کنید. در پایان اگر سوالی درباره زندگی در خوابگاه دانشجویی دارید، در بخش نظرات از ما بپرسید تا در شروع یک دوره هیجان‌انگیز از زندگی شما، راهنمایتان باشیم.

دسته بندی شده در: